Kuře na bazalce
kuřecí stehýnka a křidýlka
sójová omáčka
slunečnicový olej
čerstvá chilli paprička
mrkev
řapíkatý celer
chilli omáčka
čerstvá bazalka
Postup :
Do
každé kuřecí porce uděláme nožem několik příčných řezů a jednotlivé
kousky důkladně potřeme sójovou omáčkou. Na pánvi rozehřejeme olej a 20
minut za častého obracení porce kuřete smažíme. Dokud není maso
propečené i uvnitř. Pak maso vyjmeme a udržujeme ho teplé. Chilli
papričky zbavíme semínek, omyjeme a jemně posekáme. Takto připravené
chilli papričky dáme spolu s pokrájenou mrkví a celerem do výpeku po
kuřatech. Smažíme asi 5 minut. Přimícháme chilli omáčku, přikryjeme
pokličkou a necháme na mírném ohni povařit. V jiné pánvi na čerstvé
oleji osmažíme omyté a osušené bazalkové listy. Smažíme asi 30 sekund,
dokud se nesvinou, ale uchovají si ještě zelenou barvu. Pak je okamžitě
vyjmeme a necháme okapat od přebytečného oleje. Na ohřátou servírovací
mísu dáme opečené kuře, přelijeme zeleninou a posypeme osmaženými
lístky bazalky.