Zavařenina z růžových květů
21. 4. 2007
500 g korunních plátků z růží
1000 g cukru (nebo medu )
št'áva z jednoho citrónu
sklenice vody
Postup :
Z červených nebo růžových vonných růží otrháme květní plátky a odstraníme z nich bílé části .Plátky nadrobno pokrájíme , smíchme s polovinou cukru nebo medu a necháme 1-2 dny prosladit . Ze zbylého cukru (medu ) a vody svaříme sirup , přidáme do něho citrónovou št'ávu proslazené růžové plátky a pomalu vaříme až zavařenina zhoustne . Horkou zavařeninou naplníme skleničky , uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru . Zavařeninu můžeme také v libovolném poměru kombinovat s jablky ( jablka rozvaříme a na 1000 g směsi použijeme 600 g cukru ) .
1000 g cukru (nebo medu )
št'áva z jednoho citrónu
sklenice vody
Postup :
Z červených nebo růžových vonných růží otrháme květní plátky a odstraníme z nich bílé části .Plátky nadrobno pokrájíme , smíchme s polovinou cukru nebo medu a necháme 1-2 dny prosladit . Ze zbylého cukru (medu ) a vody svaříme sirup , přidáme do něho citrónovou št'ávu proslazené růžové plátky a pomalu vaříme až zavařenina zhoustne . Horkou zavařeninou naplníme skleničky , uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru . Zavařeninu můžeme také v libovolném poměru kombinovat s jablky ( jablka rozvaříme a na 1000 g směsi použijeme 600 g cukru ) .