Šípkový rosol
21. 4. 2007
500 g šípků
1 l vody
4 lžíce cukru
sklenka červeného vína
2 lžičky mandlového ( vanilkového ) pudinku
50 g rozinek
špetka skořice
( šlehačka )
Postup :
Očištěné šípky důkladně promyjeme uvaříme ve vodě se skořicí a přecedíme . Protřeme se sítem zpět do vody . Přidáme k nim cukr , ve víně namočené rozinky , přilijeme víno a zavaříme pudinkový prášek
( rozmíchaný v troše vody ) . Rosol rozdělíme do mističek a necháme vychladit . Při podávání jej můžeme ozdobit šlehačkou .
1 l vody
4 lžíce cukru
sklenka červeného vína
2 lžičky mandlového ( vanilkového ) pudinku
50 g rozinek
špetka skořice
( šlehačka )
Postup :
Očištěné šípky důkladně promyjeme uvaříme ve vodě se skořicí a přecedíme . Protřeme se sítem zpět do vody . Přidáme k nim cukr , ve víně namočené rozinky , přilijeme víno a zavaříme pudinkový prášek
( rozmíchaný v troše vody ) . Rosol rozdělíme do mističek a necháme vychladit . Při podávání jej můžeme ozdobit šlehačkou .