Vejce s pažitkovou omáčkou
30. 4. 2007
8 natvrdo vařených vajec
sůl
pepř
3 lžíce oleje
4 lžíce nakrájené pažitky
lžíce smetany
citrónová št'áva
Postup :
Ze čtyř vajec vyjmeme žloutky , osolíme je , opepříme a utřeme s olejem . Přidáme k nim umleté nebo nastrouhané bílky , pažitku , smetanu a vše zakapeme citrónovou št'ávou . Zbývající vejce překrojíme na půlky , polijeme omáčkou a podáváme jako předkrm .
sůl
pepř
3 lžíce oleje
4 lžíce nakrájené pažitky
lžíce smetany
citrónová št'áva
Postup :
Ze čtyř vajec vyjmeme žloutky , osolíme je , opepříme a utřeme s olejem . Přidáme k nim umleté nebo nastrouhané bílky , pažitku , smetanu a vše zakapeme citrónovou št'ávou . Zbývající vejce překrojíme na půlky , polijeme omáčkou a podáváme jako předkrm .