Kopřivová polévka s taveným sýrem
27. 4. 2007
500 g mladých kopřiv
1,2 l vývaru
1/3 l mléka
2 tavené sýry
sůl
pepř
kari
1 žloutek
1-2 žemle
Postup :
Vývar i mléko nalijeme do hrnce . Přidáme oprané , nadrobno pokrájené kopřivy a uvedeme do varu . Tavený sýr pokrájíme , přidáme do polévky a za stálého míchání jej necháme rozpustit . Polévku osolíme, opepříme (ochutíme kořením kari ) a povaříme . Hotovou polévku zjemníme žloutkem . Podáváme ji s kostičkami žemle osmaženými na másle .
1,2 l vývaru
1/3 l mléka
2 tavené sýry
sůl
pepř
kari
1 žloutek
1-2 žemle
Postup :
Vývar i mléko nalijeme do hrnce . Přidáme oprané , nadrobno pokrájené kopřivy a uvedeme do varu . Tavený sýr pokrájíme , přidáme do polévky a za stálého míchání jej necháme rozpustit . Polévku osolíme, opepříme (ochutíme kořením kari ) a povaříme . Hotovou polévku zjemníme žloutkem . Podáváme ji s kostičkami žemle osmaženými na másle .