Brambory s jablky (příloha)
23. 4. 2007
300
g kyselých jablek
300
g brambor
1
lžíce másla
50
g slaniny
1
cibule
2
lžíce cukru
sůl
Postup :
Omyté,
oloupané brambory
nakrájíme na kousky a
uvaříme v osolené vodě.
Jablka oloupeme, zbavíme
jádřinců, nakrájíme
na osmínky
a podlité
trochou vody podusíme
na másle se špetkou soli
a cukrem do měkká (ne
do kašovitosti). Uvařené
brambory slijeme, přidáme
k jablkům, promícháme
a trochu rozmačkáme.
Slaninu nakrájíme
na kostičky a osmahneme
s nakrájenou cibulí
do zlatová. Vysmahlý
tuk přidáme do směsi
jablek a brambor a
jednotlivé porce posypeme
osmaženou cibulí a
slaninovými škvarky.
Podáváme
k opečeným klobásám
apod.