Vepřové maso dušené s mateřídouškou
19. 4. 2007
500 g vepřové krkovice
sůl
2 lžíce sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžičku sladké papriky
1 lžičku sušené mateřídoušky
1 lžičku majoránky
pálivou papriku podle chuti
2 dcl bílého vína
Postup :
Maso nakrájíme na kousky , opečeme na tuku , osolíme a vyjmeme .Na zbylém tuku do růžova osmahneme nakrájenou cibuli , zasypeme paprikou , přidáme podrcený česnek a krátce osmahneme. Do tohoto záladu vložíme opečené maso , podlijeme je vodou (případně bílým vínem ) a na mírném ohni pod pokličkou dusíme do měkka .Změklé maso posypeme mateřídouškou a majoránkou a ještě krátce podusíme .
Příloha : smažené brambory , těstoviny anebo chleba .