Grilované kuře s routovým máslem
30. 4. 2007
1 kuře
2 výhonky a 1 lžíce nakrájené routy
sůl
pepř
1 lžička kari
100 g másla
1 mladá cibulka
1 lžička citrónové št'ávy
Postup :
Kuře osolíme , posypeme kořením kari , do břišní dutiny vložíme dva výhonky routy a grilujeme do zlatova . Mezitím utřeme máslo s drobně nakrájenou routou , usekanou cibulkou , citrónovou št'ávou , špetkou soli a pepře . Vytvoříme z něho válečky o průměru 2 cm a dáme je do chladničky . Na porci grilovaného kuřete položíme vždy 1 cm vysoké kolečko routového másla a podáváme s brambory či rýží a zeleninovým salátem .
Poznámka :
Routové máslo podáváme i ke grilované rybě , vařenému či pečenému masu , případně mažeme na chlebíčky .
2 výhonky a 1 lžíce nakrájené routy
sůl
pepř
1 lžička kari
100 g másla
1 mladá cibulka
1 lžička citrónové št'ávy
Postup :
Kuře osolíme , posypeme kořením kari , do břišní dutiny vložíme dva výhonky routy a grilujeme do zlatova . Mezitím utřeme máslo s drobně nakrájenou routou , usekanou cibulkou , citrónovou št'ávou , špetkou soli a pepře . Vytvoříme z něho válečky o průměru 2 cm a dáme je do chladničky . Na porci grilovaného kuřete položíme vždy 1 cm vysoké kolečko routového másla a podáváme s brambory či rýží a zeleninovým salátem .
Poznámka :
Routové máslo podáváme i ke grilované rybě , vařenému či pečenému masu , případně mažeme na chlebíčky .